Persbericht 14 september 2020

  • 14 september 2020

Naar aanleiding van de recente coronabesmettingen heeft de burgemeester vandaag een besluit genomen omtrent de gemeentelijke ontmoetingscentra.

Met ingang vanaf 15 september worden alle gemeentelijke ontmoetingscentra gesloten voor activiteiten. Op die manier worden bijeenkomsten in gesloten ruimtes vermeden. Activiteiten kunnen buiten georganiseerd worden, of zullen afgelast worden of verplaatst. Ook de gemeentelijke activiteiten in de OC’s worden verplaatst of afgelast.

Enkel gebruik door scholen en de bloedinzameling van het rode kruis kunnen de komende periode nog in de zalen doorgaan.

De maatregel loopt vanaf dinsdag 15 september tot en met vrijdag 25 september.

In het WZC zijn tot op heden nog altijd geen besmettingen vastgesteld. De geldende maatregelen blijven van kracht, al vragen we bezoekers extra waakzaamheid.

De situatie in Heuvelland is nog niet dramatisch, maar we merken dat de besmettingen niet afnemen en verspreid geraken over bijna alle deelgemeenten. Daarom is het nu hét moment om tijdelijk bijeenkomsten in gesloten ruimtes zoveel mogelijk te vermijden, zodat we de besmettingen kunnen laten afnemen.

Verder vragen we aan alle inwoners om blijvend aandachtig te zijn voor de maatregelen die altijd gelden: handen wassen, afstand houden en niet samenkomen met grote groepen. Ook in de privé-sfeer wordt gevraagd de regels goed op te volgen zodat we deze opstoot samen snel onder controle krijgen.

Het bestuur evalueert dagelijks de situatie en zal de komende dagen nog maatregelen nemen indien nodig.

Marc Lewyllie

Burgemeester Heuvelland