Verhuis diensten sociaal huis

  • 1 september 2020

Heuvelland zet al jaren sterk in op de integratie van gemeente en OCMW. We gaan nu nog een stap verder en brengen alle diensten fysiek samen in het gemeentehuis de Warande. Voortaan kunnen de inwoners op één plaats terecht voor alle vragen. De medewerkers zullen elkaar dagelijks ontmoeten en de vraag van de inwoners vanuit heel diverse standpunten bekijken. Heel wat lokale uitdagingen vragen immers een brede aanpak door verschillende diensten.

 

 

Seniorendienst

De Seniorendienst begeleidt je bij je (toekomstig) pensioen. Ook de Nestor-dienstverlening met ondersteuning van senioren en zorgbehoevenden, is hier thuis. Verder zijn wij het aanspreekpunt voor alle Heuvellandse senioren en werken we samen met andere collega’s aan een informatie- en activiteitenaanbod. De Zorgcoach helpt je om zo lang mogelijk op een kwaliteitsvolle manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. dienstsenioren@heuvelland.be en nestor@heuvelland.be of 057/450 450 - Hannelore en Stefanie vind je in kantoor 6 vanaf 3 september 2020.

Welzijn

De dienst welzijn ijvert voor de integratie van alle inwoners in de lokale gemeenschap. Dit gebeurt preventief, bv. informeren van de bevolking over gezondheid, tewerkstelling, administratieve rechten en plichten. Voor wie het moeilijker krijgt, reikt de sociale dienst een pakket wettelijk geregeld of lokale steunmaatregelen aan; dit kan zowel financieel, materieel of psychosociaal zijn.  Het OCMW biedt ook huisvesting aan via sociale verhuur, seniorenwoningen of voor wie plots in woningnood zit. sociaalhuis@heuvelland.be of 057/450 450. Je vindt Karolien, Liesbeth, Nele en Marilou in kantoren 12, 13 en 14 vanaf 6 oktober 2020.

Habito woonwinkel

Habito woonwinkel biedt een antwoord op al je vragen over wonen.  Je kan er terecht voor gratis en vrijblijvend advies, hulp en informatie.  Heb je verbouwingen gepland of renovatiewerken uitgevoerd, dan maakt de woonwinkel je wegwijs in allerlei premies. Wil je een huis huren of verhuren, dan kan je bij de woonwinkel heel wat informatie.  We begeleiden je in je zoektocht naar een nieuwe woning.  Bij de woonwinkel kan je ook inschrijven voor een sociale woning bij alle sociale huisvestingsmaatschappijen die actief zijn in Heuvelland en het sociaal verhuurkantoor.  Heb je vragen over de kwaliteit van de woning die je huurt of verhuurt, dan helpen we je op weg om de situatie aan te pakken. Maak een afspraak via www.habitowoonwinkel.be, bel 057 34 66 00 of mail info@habitowoonwinkel.be. Els vind je terug in Zaal Kemmelberg (ex-collegezaal) vanaf 8 september 2020. 

Leif

LEIF staat voor LevensEinde InformatieForum en informeert burgers, patiënten en zorgverleners rond waardige levenseindezorg. De dienstverlening is laagdrempelig en kosteloos. Voorafgaande zorgplanning is voor jong en oud een goed idee! De zitdag is elke laatste woensdag van de maand tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Een afspraak maken met Mariola kan via 057 45 04 50 of sociaalhuis@heuvelland.be. Mariola vind je terug in Zaal Kemmelberg (ex-collegezaal) vanaf 30 september 2020.