Wij ondersteunen de ondernemers!

  • 23 maart 2020

We willen onze ondernemers een hart onder de riem steken waar momenteel mogelijk.

Onder andere volgende zaken werden beslist:

  • Voor de crisisperiode zal geen toeristentaks aangerekend worden. De toeristenbelasting wordt opgeschort zolang de crisis duurt. Hotels en vakantiewoningen moeten niet sluiten, maar in praktijk is het toerisme stilgevallen. 
  • Heuvellandse handelaars worden in 2020 vrijgesteld van belasting op reclamedrukwerk. Zo kan na de crisis promotie gemaakt worden, zonder dat hierop een gemeentelijke taks geldt.
  • Verenigingen die een maaltijd of betalende activiteit moeten verplaatsen, zullen de zaal gratis mogen gebruiken als ze nog dit jaar de maaltijd organiseren. Op die manier kan een vereniging een stukje van de verloren kosten aan bv. drukwerk recupereren.
  • Op deze link wordt een lijst aangemaakt met alle Heuvellandse handelszaken die open zijn en eventueel thuislevering organiseren. Maar ook de lijst met horecazaken die moesten sluiten, maar take away organiseren staan hier opgelijst. Laat ons met z'n allen onze lokale handelaars steunen in deze moeilijke tijden!

We volgen de situatie dag na dag op, en zullen onze inwoners en handelaars zo sterk mogelijk ondersteunen tijdens en na deze moeilijke periode.